06фев., 23 06/02/2023

Зарядните станции в България стават все повече

 Всеки, който си е закупил електрически автомобил е запознат с предимствата му. Рентабилност, екологичност, перспектива за в бъдеще и още много други плюсове.

Със сигурност обаче, голяма част от вас сте били скептично настроени относно наличността и броя на зарядните станции в България. Този мит вече е напълно разбунен.

Все повече и повече се монтират пред домове, офиси, търговски обекти и публични места.

Когато ви предстои пътуване, имате на разположение и приложения, които да ви показват локацията на всяка зарядна станция в различните населени места.

Независимо дали сте на път или просто трябва да заредите колата си през нощта, вие със сигурност ще намерите зарядна станция за електрическия ви автомобил, която отговаря на вашите нужди.

Вашият комфорт е на първо място

 Представете си, че резервоарът ви е почти празен, но все пак трябва да го напълните. Прибирате се късно и започвате да зареждате автомобила си с фабричния му шуко накрайник .

Ще се зареди ли достатъчно до утре сутринта за тази важна среща и предстоящите ви пътувания след това? Или може би не? Какво бихте направили? Ще закъснеете ли или ще го обмислите утре?

Умната и модерна зарядна станция за електрически автомобили предлага удобството да не се притеснявате от липсата на заряд, което  прави времето ви за пътуване ефективно.

Пестете време и пари като зареждате правилно своя електромобил

Правилното зареждане е от ключово значение за дълготрайността на батерията на вашия електрически автомобил, а AC (променливо токовите) зарядни станции осигуряват точно това.

Повечето нови зарядни станции зареждат с монофазен ток до 7,4 kWh и трифазен до 22 kWh, но максималната осигурена мощност за домашни контакти е до 2,3 kWh.

Например Volkswagen ID.4 (капацитет на батерията 52 kWh) пълно зареждане във фабрично монтиран домашен контакт (максимален капацитет 2,3 kWh) отнема около 36 часа, докато интелигентна зарядна станция с капацитет 7,4 kWh отнема 12 часа и 8 часа с трифазната 22 kWh мощност.

Още по-впечатляващото е, че този тип зарядни станции вече могат да се инсталират безплатно, дори и пред жилищния Ви блок. Скоростта на зареждане зависи от състоянието на батерията на електромобила и действителната налична мощност за зареждане.

Управлявайте зареждането на колата си у дома или на работа от вашето приложение.

Друго страхотно нещо за този тип станции е, че те имат приложения, които ви позволяват да наблюдавате времето за зареждане и да зареждате само през нощта, когато електроенергията е с по-ниски цени. По този начин всъщност спестявате пари по доста лесен за изпълнение метод.

Ако искате да разберете как да се възползвате максимално от вашата инвестиция за електрически автомобил, свържете се с нас.

Бъдещето все повече и повече се развива във ваша полза и колкото по-рано се понесете по вълната с иновациите, толкова по-добре за вас.

Насладете се на бързо презареждане, удобни местоположения, по-нисък разход, по-дълъг живот на батерията и лесно пътуване на дълги разстояния!