455 km

пробег

95 kW

капацитет

2.6 sec

0-100 km/h

20.9 kWh/100km

среден разход

1033 к.с.

мощност

Tesla Model X Plaid

2022 –

Tesla Model X Plaid

455 km

пробег

95 kW

капацитет

2.6 sec

0-100 km/h

20.9 kWh/100km

среден разход

1033 к.с.

мощност

262 km/h

макс. скорост

1020 Nm

въртящ момент

на четирите колела

задвижване

Литиево-йонна

вид батерия

425 L

обем багажник

2614 L

максимален обем багажник

Type 2

порт за зареждане

CCS

порт за бързо зареждане

2970 kg

тегло

5057 mm

дължина

1999 mm

широчина

1680 mm

височина

Tesla Model X Plaid е впечатляващ пример за иновациите в областта на електрическите превозни средства. Той е създаден като най-мощната модификация в серията Model X, с цел да предложи изключително бързи ускорения и висока производителност.

Производителност и двигател

Model X Plaid разполага с електрически двигател, който генерира мощност от 1020 к.с. Това му позволява да ускорява от 0 до 100 км/ч за 2.5 секунди, което е поразително за SUV. Този модел е оборудван с автоматична трансмисия с една предавка и задвижване на всички колела.

Безопасност: Tesla Model X Plaid включва множество стандартни функции за безопасност, като камера за задно виждане, система за предупреждение при пресичане на пътната лента, паркинг помощ, монитор за мъртва зона, ABS, контрол на тракцията и стабилността. Също така е оборудван с множество въздушни възглавници, включително за предния и задния ред седалки.

Дизайн и интериор

Интериорът на Model X Plaid предлага комфортна и просторна каросерия със седем места. Предната част на кабината разполага с обширно пространство за краката и главата, както и достатъчно място за раменете и ханша. Третият ред също предлага адекватно пространство, въпреки че е по-ограничен в сравнение с първите два реда. Автомобилът е оборудван със стандартни функции за комфорт, като навигационна система, адаптивен круиз контрол, автоматично паркиране, климатична контрола и подгряване на предните и задните седалки.

Екстериор

Външният дизайн на Model X Plaid е характерен със своята динамичност и модерни линии. Дължината на автомобила е 5.04 метра, височината – 1.68 метра, а широчината – 2.00 метра. Основната колесна база е 2.96 метра, а просветът – 13.7 см.

Батерия и пробег

Model X Plaid разполага с батерия с капацитет 100 kWh, която осигурява обхват от около 536 км на едно зареждане. Времето за зареждане на батерията е около 14 часа на 220/240V или 0.75 часа на 440V.

Информационно-развлекателна система и функции

Автомобилът е оборудван с разнообразни стандартни информационно-развлекателни функции, включително Bluetooth връзка, система за съхранение на медийни файлове на твърд диск, премиум аудиосистема, спътниково радио, интеграция на умни устройства, Wi-Fi хотспот и MP3 плейър.

Общи впечатления

Tesla Model X Plaid предлага изключителна производителност и впечатляващ обхват, което го прави един от най-мощните и бързи SUV на пазара. Въпреки че дизайнът му започва да изглежда остарял и има някои проблеми с качеството на изработката, намалената цена и високата производителност го правят привлекателен избор.

Зареждай своя електрически автомобил с GigaCharger

  • 1

   Pasul nr. 1

  • 2

   Pasul nr. 2

  • 3

   Pasul nr. 3

  1/3

  Pasul nr. 1

  Informații despre dvs.:

    Tastând adresa, veți vedea opțiunile autosuggest de la Google.

  0%

  Informație despre amplasarea stației/stațiilor de încărcare:

  50%

  Alegerea dvs.:  100%